Преобразяването

Преобразяване-Самоиздател-платформа-за-създаване-на-книги-1

Как  да го поканим да ни споходи и как най-добре да се погрижим за резултатите от неговото проявление?

Все сте знаели, че има и нещо друго у вас. Нещо различно от обичайната работа за набавяне на насъщния, от грижите за дома и семейството и всички онези рутинни ежедневни дейности.

Като дете написах две стихотворения. Дори публикуваха едното във в. „Септемврийче“. Да, само две. Защото забавленията винаги се оставяха за накрая – бях изключително прилежна и задължително първо подготвях уроците. В работата си също бях прилежна. Много години работих нелюбима професия в сферата на икономиката – бях счетоводител. Заради заплата. А и защото всички го правят – работят за насъщния хляб по необходимост.

Нищо ново, нали? Мнозина се припознават тук. Ако и вие сте от тях – чудесно! Защото имам новина за вас – аз успях да извадя на повърхността дремещото у мен съкровище и вече знам рецептата!

Така и не се примирих с обикновената си работа. Все търсех и търсех себе си, исках да намеря онова нещо, което всъщност ме прави да съм Аз… И на Вселената толкова ѝ омръзна да ѝ досаждам, че накрая ми го „откри“ – моето лично съкровище се оказа писането в рими. Как се случи ли? Случайно, разбира се 😉! Конвенционалната ми работа ме срещна с млада поетична Душа. Сякаш моето дремещо съкровище бе чакало само общуването ми с нея, за да се пробуди! Тази поетична Душа ме вдъхнови да пиша стиховете си и със собствения си опит ми разкри начин да популяризирам римите си чрез възможностите на Личните страници във Фейсбук.

Така създадох своята страница Перо от Огън.

Вдъхновението прииждаше. Идеите ме връхлитаха точно в най-напрегнатия момент от деня. Просто започнах да записвам думите – телефонът с приложението “Бележки” ми бе винаги под ръка, „запечатвах емоцията на момента“ вътре в себе си и вечерта, след всички приключени ангажименти, се потапях отново в онзи „запечатан“ момент и … чудото се случваше! Детска радост ми носеха стиховете, които пишех 30 години след първите си опити. Оставих нещата просто да се случват…  Изскочили от дълбините на сърцето, записвам важните думички, после „запечатвам“ момента. И при първа възможност донатворявам римите. И сега пиша често. По-точно – пиша винаги, когато си поискам. Удовлетворението е неописуемо!

Подобни метаморфози се случват с мнозина, особено напоследък. Едни са търсени и желани. Други ни връхлитат изневиделица.

А вие имали ли сте такива моменти на въодушевление? Усещали ли сте миговете на съвършената си пълнота? Ако отговорът ви е „Да“ – доверете се на това, което е достигнало до вас; това, което ви е докоснало вътре – в най-дълбокото на сърцето. Смело го изразете без всякакви притеснения. Ако и вие сте открили в творческото писане своето ново Аз, бъдете дръзки и се изявете. Отскоро в сайта на Самоиздател имаме секция за лично творчество. Всеки, който би искал да популяризира своите творби, може да си направи блог със своето лично творчество, като си създаде безплатен профил в Самоиздател и след това изпрати първата си творба на и-мейл contact {@} samoizdatel.com.

А на онези, които все още се лутат в търсене на себе си, ще кажа – дайте си време, имайте вяра и сами се подкрепяйте. Може би ви звучи странно!? Да, сами себе си да подкрепяте в търсенията си, е важна част от процеса. Друго си е човек да има опора 😊! А и показвате на Вселената, че няма смисъл да ви се „опъва“, защото вие сте в отбор със себе си, мнозинство сте 😊.

Припомнете си какво сте обичали да правите като деца. Дори да сте го направили само два пъти – важното е да ви е харесало. И започнете да го правите по-често. Възможно най-често!

Как да намерите време за своята страст – писането?

Обикновено забравяме правилото за спешните и за важните задачи, което гласи: „Спешните задачи не са важни, а важните никога не са спешни.” Спешни са задачите в работата. Спешно е да се погрижим за дома – мъжете за ремонта, жените – в кухнята (или всички и за двете). И без друго за спешните неща винаги се намира време – по необходимост.

А важните… Това са истински важните неща. Това сме ние! Нашето хоби, нашата страст, нашият избор и личната ни изява пред света. Аз разграничих моята важна задача от всички спешни и я последвах. След първоначалното вдъхновение при общуването ми с младата поетична Душа, бях неочаквано насърчена от друг приятел. На шега го послушах, улових момента и продължих по гребена на вълната! Също като в историите за успели личности.

Разчитайте знаците и вие, и грабвайте вдъхновението!

От особено значение е да чувствате удовлетворение от писането. Усещането на задоволство е много по-важно от крайния резултат, който виждат всички останали. Главното е вашето чувство за завършеност и пълнота. Просто се отпуснете в това, което харесвате. Много полезно за това да повикате вдъхновението и да го задържите, е като намерите своя начин за емоционално зареждане, за черпене на сили от най-близкото си обкръжение.

Може да си създадете свой ритуал.

Ритуалите са мощен талисман за успех, с научно обоснование. Едни от най-известните личности в света си имат ритуали, с цел психологическа настройка за успех. Ритуалите са важна стъпка в запазване на вдъхновението ви за писане, дори и когато работите и имате деца.  Лично аз много обичам да ходя боса. Така си създадох навика всяка сутрин, преди да започна с дейностите за деня, аз „прегръщам“ Земята с босите си стъпала и това ми носи сила и опора. Ето това е личната ми церемония за живот във вдъхновение.

Би било добре да си отделите време за рестарт, за да се потопите отново в творчеството, което отдавна сте подтискали.

Дори да сте пропуснали шанса си за това през пролетта на 2020 г., есента на годината може да ви предложи други възможности. Така ще бъдете готови за следващата година, когато Самоиздател подготвя нещо много специално за всеки, който иска да започне нов или най-сетне да приключи свой недовършен роман. Развитието на идеята може да следите, като харесате страницата във Фейсбук  Твори с Вдъхновилник.

И помнете – вдъхновението бръчки няма!

Извиненията на тема възраст са изключително неоснователни. Може би ви притеснява положението ви в обществото, или крайната полярност на досегашната дейност и новата ви страст? Тогава си представете счетоводителка – поет! А това го имаме “черно на бяло” в мое лице:

 Затворничка

Затворничка-Самоиздател-платформа-за-създаване-на-книги

Обичам бясно да шофирам,
по пътища незнайни аз да галопирам;
ала на бюро съм закотвена сама –
това е мойта участ зла.

Това за мене е агония безкрайна –
не мога вече да го пазя в тайна.
Кажете ми какво да сторя,
със свойта участ зла да се преборя…

Не се издържа тази теготба́,
душата ми копней за свобода…
От тези цифри ми омръзна,
щом ги видя – вече зъзна!

От тези цифри получавам стрес,
а пък шефа: “Хайде, чакаме прогрес!
И ще кандидатстваме за кредит!
Затова стегни се, покажи ми дебит!”

И тъй – душата ми ме стяга,
надалече иска да избяга…
Ала где ще стигне в този късен час –
нужда ще ме върне пак у нас…

Че за къшей хляб, горкичка,
страда моята душичка…
И за заплата – скромна, малка –
аз затворничка съм жалка…

Перо от Огън

Ако жадувате преобразяване, не е задължително за всички това да е нова професия или изява в друга област от живота. Всеки носи свое парченце от общия пъзел. Един умее да подкрепя приятелите си и да ги насърчава в начинанията им. Друг с лекота и хумор превръща всяка ситуация в забавен шарж, смъквайки напрежението от деня. Трети може да вдъхновява – просто така, с лекота!

За вас преобразяването може да е начинът, по който гледате на живота – променете с една идея ъгъла на вашия мироглед, завъртете леко блендата и животът ще ви се усмихва все по-широко и по-широко. Ще се усмихва на вашето преобразено Аз!

Прочетете още:

Любовни стихове – подбрана селекция

Нека се потопим дълбоко в пътешествието наречено любовна поезия.Започваме любовно-поетичното четене със любовни стихове за нея. Вечната муза. Жената. И понеже любовта винаги е взаимна ще продължим с избора ми на любовни стихотворения за него – Негово величество любимият мъж.

Първи стъпки в маркетинга на книга с Боряна Пейчева и Виктория Петрова.

Първото нещо, с което всеки автор трябва да започне е изграждането на собствен бранд. Както с всеки един продукт, който измисляме, реализираме, искаме да пуснем на пазара: ние мислим, какво да има, какво да бъде, как да е опаковано, как да изглежда, как да звучи… По същия начин и един автор, той сам за себе си е продукт, който трябва да бъде позициониран, опакован и реално – продаден на читателя, в този случай.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  1. Поздравления за преобразяването! Дай Боже всекиму да намери своя път на вътрешно удовлетворение и вдъхновение!
    Чудесна статия!

    1. Чудото на преобразяването е процес, който протича вътре в нас и е назависим от външни фактори. Имат значение само и единствено нашето настойчиво търсене и непоколебимо желание за живот в удовлетворение и в пълнота. Успех в разгръщането на Вашия процес!