Най-важното за вашата корица с художника Дамян Дамянов

Тази вечер ще се срещнем с художника и илюстратор Дамян Дамянов и ще си говорим за дизайн на корици. Дамян е носител на няколко награди за дейността си като илюстратор, а опитът му в книжния дизайн е впечатляващ. Негови товрения красят кориците на над 1000 различни издания. 

Тази вечер ще обсъдим защо корицата на книгата всъщност е толкова важна, какво отличава добрата от посредствената корица, как да подходим, когато тепърва ще работим с илюстратор за нашата книга, на кого са авторските права и още много интересни теми.

Заповядайте точно в 21ч в групата Будна Вечер с книга и вино!

Тук може да видите годишната класация за дизайн на корица за 2020г, съставена от Мат Дорфман, артистичен директор на рубриката за книжни ревюта на New York Times.

“В разгара на пандемия, очакванията ми към дизайна на корици доста се опростиха. Дизайнът или трябва да сигнализира за намерението на книгата да ни въвлече в темите за смъртта и преходността, с които цял живот се борим да се примирим, ИЛИ да поеме по напълно противоположния път и да напомни на читатели, по възможност на “висок глас”, че възможностите разкрити от любознателността, чудесата, приключенския дух, красотата и изкуството все още имат значение през година изцяло доминирана от манията ни да си дезинфекцираме ръцете, докато поглъщаме болезнено много негативни новини онлайн. “

Мат Дорфман

Прочетете още:

Любовни стихове – подбрана селекция

Нека се потопим дълбоко в пътешествието наречено любовна поезия.Започваме любовно-поетичното четене със любовни стихове за нея. Вечната муза. Жената. И понеже любовта винаги е взаимна ще продължим с избора ми на любовни стихотворения за него – Негово величество любимият мъж.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *