Виж профила

За мен

Първо име

Калина

Фамилия

Радева

Потребителско име

Kalina

Избери основна дейност

Автор

Вашата история

Моля Ви започнете онази интересна история, завършете онзи творчески проект, идея, стих които се въртят в главата Ви. Направете го, дори само заради мен. Но ние не се познаваме, ще кажете Вие.
Казвам се Калина и обичам да споделям световете, които създавам наум с останалите. Творчеството ми се състои от пиеси, къси разкази, стихове и други, но освен мен и шепа приятели никой друг не знае за тях. Преди години отхвърлих идеята творческото писане да се превърне в начин на живот за мен, макар дълбоко в сърцето си да знаех, че това е моята съдба, макар писането да беше моята първа голяма любов. Отхвърлих го, тъй като щях да бъда оценена и открита едва след моята кончина, а това би бил твърде късен период във времето, за да започна да се изхранвам с онова, което ми доставя най-голямо удовлетворение.
В главата ми цял живот са се прехвърляли мантри със следното звучене:
“Един роман се пише цял живот, а дали той е успешен решават поколенията след теб”,
“Творчеството е нещо лично, а писането е вид сакрален процес, който се случва, когато музата те споходи”
“В писането няма правила, то просто се случва”
“Не търси печалби от творчеството си, защото така то се опошлява”
“Не търси популярност, ако произведенията ти са достатъчно добри, те ще намерят начин да достигнат повече хора”
Цял живот една история за смисъла на живота, любовта и изборите, които ежедневно се налага да правим не ми оставя мира. Започнех ли да я пиша, не успявах да я завърша. Защото от белия лист тя ми звучеше скучно и нямах представа, как да променя това. Четенето на литературни класики за мен се оказа недостатъчно.
В един момент, романът  започна да се появява под всякакви форми в живота ми, дори и в сънищата. Виждах идеи в социалните платформи, пренасях се в сюжета и обстановката без да искам. Ето как реших да продължа започнатото. “Как да подобря писането си”, “идеи за творческо писане”, “как да напиша добри диалози” – търсачката на българския Гугъл нямаше отговори.
Тогава реших да сменя гледната точка – важен похват при създаването на завладяваща история. Промених търсенето на английски език и воала – достигнах тонове от информация, курсове, наръчници, онлайн семинари, уъркшопи и платформи. Всички създадени с една ясна и конкретна цел – бъдещите автори да се научат да пишат толкова добре, че дори и те самите да харесат творчеството си (това е шега, разбира се). В продължение на години и докато четях различни литературни източници, съвети на успешни писатели, участвах в онлайн курсове, семинари и членувах в платформи за творческо писане, събирах многобройната информация, свързана с методи и техники за черпене на идеи, “извикване” на музата, подобряване на писането. Завърших курс по водена медитация, с тези си умения помагам на други творци да черпят идеи от безкрайния всемир.
Но в днешния бързо развиващ се свят, да си единствено писател не е достатъчно. Това важи особено много, ако усещаш писането като своя съдба.
Това научих след като издадох книга, която целеше да помогне на читателите да разширят творческия си потенциал, да черпят идеи без край, припомняйки си детството. Книга, в жанр нехудожествена литература. С представяне, на което присъстваше едно момиче, което собственичката на арт галерията беше помолило да дойде и с “маркетингова стратегия”, която включваше еднократна фейсбук реклама, положително мислене и молитви, бях разочарована, че успехът не ме споходи съвсем естествено веднага след издаването на “Операция превъзходен”.
Да търся сама популярност все още ми звучеше неправилно, дори що се отнасяше до книга, която чрез практически съвети се опитва да помогне на останалите да развият творческия си потенциал.
И тогава животът, в лицето на моя близка приятелка, ме срещна с Виктория. Тя ми разказа, че за да може някой да те хареса, първо трябва да се представиш, да излезеш на бял свят и да се заявиш като автор. Че в тази среда на огромна конкуренция, трябва да мислиш извън рамката, че трябва да си активен и в никакъв случай срамежлив.
В Самоиздател предлагаме цялата информация, от която се нуждаете – като се започне от черпене на творчески идеи, през оформянето им на бял лист, създаването на така необходимата за всеки писател аудитория, редактиране и оформление на книгата и успешното издаване и рекламиране на вашия готов, уникален продукт. Пожелаваме си Самоиздател толкова да Ви хареса, че да се превърне във Ваш втори дом! Добре дошли!