Минка Параскевова представя: “Разказки за жени”

Минка Параскевова, разкази за жени в будна вечер с книга и вино блог 2

В този епизод на Будна Вечер с книга и вино ще се срещнем с писателката Минка Параскевова. Минка Параскевова е математик и филолог по образование и авантюрист и пътешественик по душа. Писането става нейна страст още през детските ѝ години. Нейни стихове и разкази са отличени с български и чуждестранни награди. “Разкази за жени” е дебютната ѝ книга, която съдържа двадесет и една многолики истории. Това, което ги свързва е централния женски образ и темата за женската душевност и преживявания. 

Тази вечер с Минка ще си говорим за забравената сила на женската същност, за тайнствената Лилит, за силата на желанията и още много интересни теми. Ще чуем прочит на три разказа, включително и този, който Минка е развила въз основа на нейната история в конкурса ни за кратка история под 100 думи. Разказът вече е преведен на руски, а Ромфея има свое изображение, което може да видите тук.

Ще поговорим и за нейния опит и път в самоиздаването. Останете с нас и участвайте активно в дискусията с отзиви и коментари под видеото!

Прочетете още:

Любовни стихове – подбрана селекция

Нека се потопим дълбоко в пътешествието наречено любовна поезия.Започваме любовно-поетичното четене със любовни стихове за нея. Вечната муза. Жената. И понеже любовта винаги е взаимна ще продължим с избора ми на любовни стихотворения за него – Негово величество любимият мъж.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *