Литературни Събития

Будна Вечер с Книга и Вино - Виртуални литературни събития

Оставете коментар на страницата и вземете подарък е-стихосбирката “Единствена” от Красимира Жечева – Кей Джей Би!

С огромно удоволствие тази вечер ви представям един автор чието творчество е една необятна вселена. Красимира Жечева – Кей Джей Би е от хората, които ще оставят дълготраен спомен след среща с дълбините на личния им свят. Краси е член на съюза на независимите писатели в България, отличена е с медал за принос към литературата от сдружение литературно общество. Нейни произведения са включени във Варненската белетристика – антология на 21 век, както и в ЕНЦИКЛОПЕДИЧния СПРАВОЧНИК на българската литература, създавана в европейската, американската и австралийската диаспора в периода 19. – 21. Век

През 2017г Краси се явява в международния конкурс Изящното перо наред с имена като Весела Люцканова и Здравка Евтимова и печели първа награда с разкаказът си Птича песен. Това е и името на дебютният ѝ сборник с разкази, който ще представиим тази вечер. Книгата е прекрасно изработена с твърди корици а всеки разказ е придружен със скица направена от самата Краси.

Освен да пише проза и да рисува, Краси също така  майсторски плете стихове, който докосват душата. Стихосбирката ѝ единствена излиза през далечната вече 2008. А всеки комеантирал по това видео ще получи стихосбирката като подарък в електронен вариант, като в нея ще са включени и някой неиздавани до сега стихове!

Един необикновен сборник с разкази, в който:

“Птицата лети и вижда, слуша, учудва се на света на хората, как “невечното“ унищожава “вечното”, мебелите са недоволни от местообитанията си и живота с хората, един полудял град с име Високоречновърбарево, заклещен под облак, къщата с часовниците и фонтана на площада събира добрина, един Абориген нашепва на времето, простичката мечта на един бюфет и как от звездите слизат ангели… Хипнотична красота на описанието и не искаш разказът да свърши. А той и не свършва, а живее в нас и се помни за дълго. Урок по човеколюбие.”

Емблематичният разказ, чието име носи и целия сборник “Птича песен”, е носител на първа награда в международния конкурс “Изящното перо”, организиран от салона на българската култура и духовност в Чикаго.

“Има книги, които носят послания към света. Книги, които ще останат във времето. Сигурна съм, че “Птича песен е една от тях” казва Снежана Галчева, организатор на конкурса, носител на нагрдата народен будител 2013г., както и на редица международни поетични награди.

Останете с нас в следващите 40 минути и се потопете в  “един микрокосмос, в който се кръстосват огнени енергии, застават на кръстопът светове и пространства.”

С Краси ще си говорим за написването на сборника, за вдъхновението, за нейното послание към света, както и за активния ѝ живот в българската общност в Австралия, преди да се завърне по родните земи.

Повече за нея и творчеството ѝ, може да откриете в нейния личен сайт в платформата на Самоиздател: https://bit.ly/34v42bn

Очакваме ви на 20 Юни, точно в 20:00ч!

първи независим книжен фестивал
 
Целият екип на Самоиздател се вълнува изключително много, че сме един от първите партньори на Литературен клуб „Отвъд кориците“в създаването на инициативата – Първи независим книжен фестивал в България – Eunoia LitFest 2021.
 
Фестивалът има за цел да помогне на талантливите български автори, които са издали или разпространяват книгите си сами да получат повече гласност и да достигнат до повече хора. 
 
За тези, на които тепърва предстои да минат през самоиздаването фестивалът ще бъде прекрасна възможност за свързване с професионалисто в областта – коректори, редактори, илюстратори, печатари, както и да поговорят със сродни души минали вече по същия път.
 

 

Минали литературни събития Будна Вечер с книга и вино

Епизоди: Издаване на книга

Епизоди: Разпространение на книга

първи стъпки в маркетинга на книга с боряна пейчева и виктория петрова - самоиздател блог - как да продам книга - онлайн книжарница с кауза

Първи стъпки в маркетинга на книга с Боряна Пейчева и Виктория Петрова.

Първото нещо, с което всеки автор трябва да започне е изграждането на собствен бранд. Както с всеки един продукт, който измисляме, реализираме, искаме да пуснем на пазара: ние мислим, какво да има, какво да бъде, как да е опаковано, как да изглежда, как да звучи… По същия начин и един автор, той сам за себе си е продукт, който трябва да бъде позициониран, опакован и реално – продаден на читателя, в този случай.

Епизоди: насоки в писането

 

Епизоди: нови автори и книги

 

Изящна комуникация с Радосвета Гюлева

В тази Будна вечер с книга и вино ще си говорим с Радосвета Гюлева – сертифициран НЛП треньор, основател на Института по Невро-Лингвистично Програмиране в…

венцислава великова представя странна сбирка от разкази книга в онлайн книжарница с кауза самоиздател blog

Венцислава Великова представя дебютната си книга “Странна сбирка от разкази”

Венцислава Великова определя себе си като средностатистически човек, според съвременните рамки, с мислене различно от средното и разбиране далеч от статистическото. Поела отговорността да излезе…