“Нестинарски Танц” – Как се пише колективен роман

нестинарски танц - как се пише колективен роман youtube

В поредната Будна вечер с книга и вино ще си говорим със създателите на “Нестинарски танц” – една история разказана от 12 различни автора. Нестинарски танц е историческо фентъзи започнало живота си като радио роман. Ще се срещнем с организаторката Таня Мир и ще се запознаем с още шестима от авторите. Ще разберем от първо лице за предизвикателствата и вълненията покрай написването на една история от 12 различни автора. История, която е изключително динамична, увлекателна и протича толкова гладко, че едва ли някой би заподозрял, че не е написана от един човек. Приятно слушане, очакваме вашите отзиви за книгата в коментар, а който все още не я е прочел може да поправи този пропуск веднага като я поръча от тук 🙂

Авторите:

Нестинарски танц - таня мир

Таня Мир дебютира в литературата през 2018 г. с повестта „Откритие“, отличена с националната литературна награда „Еквалибриум“ на издателство „Либра Скорп”. Още през същата година по книгата е заснет пълнометражният игрален филм „Откритие“. Съвместно с екипа на предаването „Риалити роман“, Таня Мир организира радио романа „Нестинарски танц“ по Българското национално радио. През 2019 г. излиза от печат втората ѝ книга – фентъзи повестта „Легенди от Белинташ“, посветена на някои изключително интересни, но позабравени легенди от българските земи.

Нестинарски танц - Александър Макелов

Александър Макелов е роден и живee в Бургас. Първите му литературни опити са от ученическите години. Публикува отделни произведения, предимно разкази, от началото на 1990 -те. Поддържа авторски блог за фантастика и хорър.

Нестинарски танц - десислава-дюлгерян

Деси Дюлгерян: Бих желала да представя себе си, както и дебютния си роман „Преобразена”, Първата част на който излезе на българския пазар през юни 2012 г, Втората част – през октомври 2014, а Третата – март 2016.  След задълбочена редакция и различна визия в нов тираж се появи отново цялата трилогия през 2018 г, както и Първата част на английски език в Амазон.Родена съм на 28.03.1979 г, завършила съм немска гимназия в гр. Бургас, а след това магистратура  „Технология на нефта и газа“  към У “Проф. Д-р Асен Златаров”. Страстта ми към точните науки обаче си остана мое хоби, защото професионално се насочих към коренно различни сфери –  социални дейности и управление на  човешките ресурси.

Нестинарски танц - дилян георгиев

Дилян Георгиев е роден във Варна, като детството си и ученически години прекарва в малкия град Девня. Започва да пише в гимназията, като първите си стихове публикува след преместването си в София, където учи „Софтуерно инженерство“ в Софийския университет. През май 2017 е включен в сборника „Абсент“ към литературния клуб „Организация на писателите странници“, а през септември същата година излиза и първата му стихосбирка – „Диамантен“. През 2018-та година е включен в Антологията на литературен клуб „Отвъд кориците“, като през ноември излиза втората му авторска стихосбирка – „Счупен“. След като през 2020 завършва магистърската си степен специалност “Технологии за знания и иновации”, се включва в екипа на младежката медия “Слово 111” като отговорен редактор и публицист. Водещ е в “90s kids podcast” – български подкаст за децата на 90те.

Нестинарски танц - спасимир тренчев

Спасимир Тренчев е автор на осем книги, четири от които са романи.

„Душа на изкуството“ – стихосбирка, „Тъмен Тласък“ – повест, „Неумираща любов“ – разкази, „Апартаментът“ – роман, „Кръговрат“ – експериментална проза, „Плажен масаж“ – роман, „Тих мрак“ – роман, „Заветът на Орфей“ – роман. Участвал е в други два сборника – с фантастични и с хорър разкази. Рядко участва в конкурси. Има второ място в конкурс за есе „Светът на границата на две епохи“ – 1999 г. и първо място в конкурса „Творецът в мен“ категория „Проза“, подкатегория „Значими събития“ на фондация „Буквите“ – 2015 г. Три негови разказа са публикувани в сп. „Осем“.

Не следва жанрови рамки. За него изкуството и литературата са стойностни и успешни, когато провокират мисленето и въздействат емоционално.

Нестинарски танц - светлин къров

Светлин Къров е роден в София през 1995г. Завършва гимназия с испански език (22 СОУ).
Отскоро е вече дипломиран юрист на Софийски университет. Като разностранна личност през годините се занимава с много дейности. Като хип-хоп, брейк танцьор участва в телевизионни формати като „България търси талант“ и „Детската Евровизия“. По-късно като актьор работи по реклами, видеоклипове, късометражни филми, сериали и заснема 4 пълнометражни филма.

Пише стихове и рисува картини със спрей, а от скоро активно работи по „Канал на СветлинА“ в YouTube – влог за духовно развитие на съзнанието. Може да го откриете и в инстаграм.

Нестинарски танц - цветелина александрова

Цветелина Александрова е родена на 3.02.1976 г. Завършва българска филология и английски език в СУ „Св. Климент Охридски”.

През 2015 г. три нейни разказа са включени в Алманах „Нова българска литература – Проза 2015”. На 3.02.2016 г. излиза от печат дебютната ѝ книга – „Сеизмичен роман”. През Юни 2016 г. печели награда за разказ от Националния литературен конкурс на медицинска тема за творби от автори немедици „Димитър Димов“ за разказа ѝ „За живота“. Нейният разказ „Днес“ е отличен в конкурса „Спри, обичам те“ и включен в едноименната книга в чест на същия конкурс, която излеза в края на юли 2017 г. Същата година, октомври 2017, разказът „Детето“ на Цветелина е отличен във втория национален литературен конкурс „Албена“ 2017 и включен в едноименната антология с разкази „Албена“. През 2018 г. получава наградата на списание „Осем” за разказа си “Борба за въздуха“. В периода 31.05 – 2.06.2019 г. – участва в литературен пленер в с. Боженци, организиран от литературната платформа TetraDkaTa. Нейни разкази са публикувани и в електронното списание „Литературен свят”.

Нестинарски танц - снежана ташева

Снежана Ташева е родена на 23.01.1987 г. в град Ямбол. От много години живее в София. Завършила е СМГ „Паисий Хилендарски“. Има магистърска степен по Физика на ядрото и елементарните частици от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е летен студент в CERN и е работила в INFN (Istituto Nazionale di Fisica Nucleare) в град Павия, Италия.

Пише художествена литература от деветгодишна възраст. Твори в жанровете научна фантастика, фентъзи, крими и реализъм. Написала е три романа (от които един публикуван – „Групата от Ада“), един фенфикшън, няколко повести и много новели и кратки разкази. Съавтор е на книгата-игра „Ной“ под псевдонима Колийн Ливингстън. Има публикации в „Литературен вестник“, списание „Тера фантастика“ и алманах „Фантастика“.

Участва редовно в литературната инициатива „Истории от някога“, откъдето има две първи, две втори и две трети места от общо 16 участия. Участва в „Ръкописът“ по БНТ1 с романа „Групата от Ада“. Разказът й „На гости при мама“ е публикуван в антологията „Албена“ – 2019. Фантастичният й еротичен разказ „Мъжът – начин на употреба“ е публикуван в немското списание Ein Neuer Stern zum Fest der Liebe под заглавието Der Mann. Eine Gebrauchsanweisung.

Преводач на свободна практика. Владее английски и руски език.

Нестинарски танц -пламена петрова

Пламена Петрова е студентка по философия в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Отделно се обучава дистанционно за уеб дизайнер към Нет ит. Има задълбочени познания в рисуването, спорта (особено тай чи и волейбол) и художественото писане. Завършила е курс за писатели-фантасти в гр. Бургас. През 2017 г. печели наградата на Никулденския конкурс с разказа си “Лошо предчувствие”. През 2019 г. става част от радио романа “Нестинарски танц” по БНР.
Владее английски и испански език.  

Нестинарски танц -кръстю мушкаров

Кръстю Мушкаров е завършил ПМГ „Акад. С. П. Корольов“, Благоевград и Технически университет – София. Пише научна фантастика и фентъзи. Автор е на книгите „Мъртва магия“, „Сълзите на дракона“ и „Перо от акула“. Творчеството си разпространява със свободен достъп на личния си сайт.

През 2019 г. участва в радио романа „Нестинарски танц“ по Българското национално радио.

Нестинарски танц -любомир кючуков

Любомир Кючуков е юрист по професия и писател по призвание. Автор е на поезия и проза, като през ноември 2018 г. излиза първа част от фентъзи трилогията му „Съдбата на Светлородните“, изд. Vision Books. Отскоро се подвизава и като рапър и влогър. Страницата му за лично творчество във Фейсбук, Любомислици, има вече близо 3000 последователи. Може да откриете Любомислици и в youtube.

Нестинарски танц -богомил добрев

Богомил Добрев е роден на 3 май 1994 г. в гр. София. Завършил е 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ и английска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на фентъзи поредицата поредицата „Индор: Магия от боговете“.

Прочетете още:

Любовни стихове – подбрана селекция

Нека се потопим дълбоко в пътешествието наречено любовна поезия.Започваме любовно-поетичното четене със любовни стихове за нея. Вечната муза. Жената. И понеже любовта винаги е взаимна ще продължим с избора ми на любовни стихотворения за него – Негово величество любимият мъж.

Подбрани стихотворения за морето по света и у нас

В следващите редове ще отплаваме на околосветско пътешествие, изследвайки океана на световната поезия за морето. Ще разгледаме 9 стихoтворения за морето от различни географски точки, които ще изрисуват в съзнанието пристанища, прибои, раковини и фарове. Приятно четене и попътен вятър.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  1. Горещи поздрави на целия екип от млади творци, които така приятно изненадаха българския читател в тези трудни времена на изолация и бездуховност! Изненадва приятно също и удивителната спойка между различните автори, както и оригиналните и неповторими идеи на всеки един от тях. С пожелание за крепко здраве и нови вдъхновения на целия екип, както и с пожелание за нови съвместни изяви!Успех!