Виж профила

За мен

Първо име

Ангел

Фамилия

Христов

Потребителско име

Gracelyn

Избери основна дейност

Художник / Илюстратор

Най-важното за Вас

Колко пъти сме чели как юнакът сразява силите на мрака и всички заживяват щастливо? Навярно много, но сме виждали, че светът рядко работи така. Всички ние сме злодеи в нечий чужд чифт очи.

В „Родоначалник на раздора” – поредица фантастични романи, над която работя, изследвам задълбочено тази тема. Как дори и най-добрите ни намерения ще ни навлекат нечия омраза. Как и най-солидарните ни действия могат да причинят нечия болка. Как понякога щастливият край за едного е трагедия за другиго.

Макар мнозина да смятат, че гротескното насилие е единствения начин да представиш сериозна история, смятам че човешката драма е нещо много по-дълбоко, интересно и нюансирано от това.

Като илюстратор, учил „Комикс и разказвателно изображение” в Страсбург с няколко години опит зад гърба си, възнамерявам да използвам уменията си, за да вдъхна живот на произведението. Все пак е казано, че едно изображение може да каже повече от хиляди думи. Дори мнозина все още да виждат илюстрациите като нещо ексклузивно предвидено за детска аудитория, се надявам да бъда част от тази промяна, която искам да видя в пазара и да напиша подобаващо-илюстрована сериозна история.

Професионална биография

Създател съм на илюстрациите за “Изгубената приказка” (The lost tale) – наръчник с правила за българска настолна ролева игра от автор Димитър Георгиев. Илюстровал съм личните проекти за персонажи и пейзажи на редица хора. Сред по-нелитературните ми постижения са създаването на лого за колаборацията между британско училище в Кувейт и кувейтския червен полумесец, което се ползва и до днес, както и два концертни плаката.

Може да видите част от творбите ми в Инстаграм: https://www.instagram.com/gracelyn_grausamkeit/