Виж профила

За мен

Първо име

Димитър

Фамилия

Георгиев

Потребителско име

DimitarKolev

Избери основна дейност

Автор

Най-важното за Вас

Наследник на преселци от Северна Добруджа с опити за художествено пресъздаване на тяхното минало и настояще.

Вашата история

Аз съм Един.

Имам една съпруга, с която поделям тъмното и светлото на дните си. Имам един син и една дъщеря. Поне веднъж месечно ни гостуват с един внук и една внучка. Посрещаме ги в едно жилище, в което за всеки има по една глътка вода, едно парче хляб и едно легло с  една завивка.

Имам един автомобил. Не веднъж излизам сред природата, за да се порадвам на чудесата ѝ. Понякога съм на море или планина, понякога пътувам, за да видя други страни и народи.

Сутрин се мия с водата от един кран, ползвам един сапун, една паста и една четка за зъби. Имам ежедневните една закуска, обяд и вечеря. Наблюдавам света през един телевизор. Търся истината за себе си и другите в словата на не един от мъдреците, живели преди мен. Понякога спя като младенец цяла една нощ, понякога не мигвам и един час. Изтъкан съм от достойнства и недостатъци, от противоречия и съмнения – като един най-обикновен човек.

Нямам гараж със скъпи возила, нямам луксозни имоти на екзотични места, парите ми са нищожна частица от един милион, нямам лъскава яхта, собствен остров, самолет или вертолет.

Моите притежания са преимуществено се измерват с простичкото  число едно.

И това ми е напълно достатъчно, за да съм щастлив.